onsdag den 10. april 2013

Yndlingssiddepladserne i Aitos Have

 

'Vis os din yndlingssiddeplads i haven' lyder opfordringen fra Havefolket. Det lyder jo hyggeligt, så her er buddet fra Aitos Have, hvor der, på trods af de få kvadratmeter, er mere end én yndlingsplads.

Det kommer jo an på vejr og vind, årstid og temperatur, hvor yndlingssiddepladsen er.

I det tidlige forår og sene efterår, når dagene er lyse og lange, men vejret er køligt, så er yndlingspladsen helt klart her. I mit drivhus.

Her kan jeg sidde lunt i læ, kigge på have, fugle og egern eller læse avisen eller en god havebog.

 

 

og det er selvfølgelig hyggeligst når min trofaste havekammerat også gider at være derinde.

 

 

 

 

 

Min anden yndlingsplads er i krukkegården, hvor der er formiddagssol - men dejlig skygge på en varm eftermiddag.

Her kan jeg sidde med fødderne oppe og en kop kaffe og ta' et lille pusterum, mens jeg kigger på blomsterne. Som regel ender det nu med at jeg går rundt og nipper i krukkerne, så kaffen bli'r kold - men muligheden for at sidde der og nyde, er der...

 

 

 

test

Her er lidt af udsigten

- og lidt mere.

 

 

 

 

 

 

Min tredje yndlingsplads er i aftensolen. Først stod der bare en bænk. Sidste sommer kom der en pergola, hvor der er plantet klematis og klatreroser ved rionettet. Så kom der et trækar med vand og rislende solcellespringvand - og til sommer skal der lægges fliser i stedet for de midlertidige træfliser, der bare er lagt oven på jorden.

(Beklager foto-kvaliteten. Det er ikke rigtig årstid for nye foto-shoots) Her er skønt at sidde efter en dejlig havedag med en bog, et køligt glas hvidvin og et kig til solnedgangen.

 

 

 

 

 

Min sidste yndlingssiddeplads er transportabel. Det er min one-leg, som er en rigtig god afveksling fra knæpuden, selvom jeg nu tit glemmer at bruge den. Men den er nem at have med ved siden af havekurven, og så kan man lige sætte sig og få et overblik og en lille pause, og nyde nuet lige der, hvor man er.

 

3 kommentarer:

 1. Uhhhh, det er nogle skønne siddepladser, du har fundet frem til os! Kan godt forstå, du nyder dem! Tak fordi du greb bolden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak selv for inspiration fra Havefolket, jeg må jo fluks ind og kommentere på indlægget :-)

   Slet
 2. Dejlige siddepladser, men du sidder heller ikke meget, kan jeg se. Den der one-leg ønskede jeg mig også til min fødselsdag, men det blev så ikke den jeg fik.

  SvarSlet