fredag den 23. marts 2012

Nybegynderfejl 2: Husk trædestier når du udvider bedet

Det er sikkert meget naivt – men i min begejstring over at finde ud af, at jeg faktisk kan få ting til at gro, har jeg i min iver efter  at få flere  blomster i haven gravet de oprindelige blomsterbede større og større. Blomster kan man jo ikke få for meget af J .

Fuld gang i gravearbejdet. Dette blev udvidet en del.
Gravearbejdet foregår jo om efteråret, hvor blomsterne så småt er væk. Og det jeg så ikke liiige har gennemtænkt er, at jeg jo ikke kan komme til at luge bedet, uden at trampe på blomsterne, når de nu kommer op sammen med ukrudtet!!!
Min plan er nu at lave trædestier af ’træskiver’ af stammer fra mine fældede træer. 


Det må blive den billige løsning ind til en lottogevinst gi’r mulighed for at lægge nogle lækre sten. Og jeg må selvfølgelig vente lidt med at lægge mine ’træfliser’ – så jeg forsigtigt kan flytte de små nye blomster der kommer op, inden jeg klasker en træskive nedover dem. Det betyder også, at ukrudtet må vokse lidt sammen med det andet.
Sådan er det vel også at være nybegynder i haven J - og det jo altid godt at blive klogere.
Haveselskabets medlemsblad: ”Haven” har i denne måned for øvrigt gode ideer til, hvordan man kan inddele sine bede med forskellige trædestier – og hvordan stier/inddeling også gør lugearbejdet mere overskueligt.

13 kommentarer:

 1. Der er ingen tvivl om, at der både er praktiske, konkrete og mere psykologiske fordele ved at have stier i bedene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - særligt de psykologiske. Man bli'r jo helt paranoid og får 'egyptisk gangart', som Benny An dersen ville sige, når man hele tiden er i risiko for at trampe sine blomster ned :-)

   Slet
 2. Det er en nok en fejl vi alle har prøvet. Det minder mig om at jeg måske lige skulle få lagt nogle i mit nye bed.

  KH Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, at man ikke er helt alene med brølerne :-)

   Slet
 3. Ja, trædestier/trædesten kan man ikke få for mange af. Det eneste minus er at de optager den plads, man kunne bruge til planter. Så jeg lægger dem imellem planterne, og går i gakket gangart når jeg servicerer bedene :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis vi sådan bli'r betragtet lidt udefra, så må det være et skønt syn, at se os havetosser gå rundt - enten med rumpen i vejret eller med gakkede gangarter :-)

   Slet
 4. Velkommen i klubben. Vi måtte i efteråret lægge mit staudebed om, det var alt for stort og groet fuldstændig fra mig. Asters havde nærmest overtaget hele bedet. Nu er der lagt trædesten og jeg venter spændt på, hvor mange af stauderne, der kommer op igen. Samtidig med at jeg holder øje med de asters, der stikker hovedet frem, dem behandler jeg som dræbersnegle :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg har nu tænkt mig at melde mig ud af klubben hurtigst muligt ;-). Det må rart for jer nu at have styr på det.

   Slet
 5. Det er aldrig for sent at blive klogere ;-D
  Klog af skade lagde jeg derfor for nogle år siden trædesten i det der tidligere var hjørnebedet.
  Det fungerede også godt i starten, men sidste år inden bedet blev nedlagt kunne jeg faktisk næsten ikke komme til mine trædesten, fordi mine Studenternelliker var blevet så store. Så nu når jeg er ved at omlægge haven, og der bliver et kæmpestort bed, skal der laves en desideret STI så jeg kan komme til ;-D hæ hæ....så må vi se hvor længe den fungere efter hensigten.
  Men idéen med at bruge træskiver, synes jeg er RIGTIG god. Den kunne jeg måske godt bruge i det bed jeg omtaler, fordi der i bedet er en kæmpestor trærod. Så kommer det til at passe sammen.
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ligefrem stier er jeg ikke nået til endnu. (Det er jo kun en kolonihave ;-). Jeg ka' også godt li' at havens gamle træer lissom fortsætter sit liv på en anden måde i haven.

   Slet
  2. Sådan har jeg det også med træer. Jeg syntes et træ i forfald er fantastisk smuk. Og tanken om, at lader man det være forsvinder det lige så stille og bliver til muld.
   Også synes jeg træ i haven giver "ro", hvis du forstår.
   Med hensyn til din kolonihave, så kunne det jo være du en dag ender med større forhold ;-D

   Slet
 6. Jeg har haft det samme problem for nogle år siden. Jeg valgte at lave en sti/gang igennem bedet.
  Når der kom nogen for at kigge PÅ HAVEN gik de ind i bedeT hvis der lige var en plante de ville se nærmere på.
  Stien er let at holde ved at bruge hakkejernet og riven. Trillebøren kan jeg jo også tage med rundt.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er stien så bare en trampesti af 'bar jord', som du holder ren?? . Det kunne jeg jo godt tyvstarte med :-).

   Slet